Symposium politiek-maatschappelijke betrokkenheid christenen wereldwijd

11-03-2020

Symphony-gebouw, Amsterdam

Een symposium over de politiek-maatschappelijke betrokkenheid van christenen wereldwijd

Philip Jenkins

Faculteit Religie en Theologie

Congres / symposium / seminar

Op 11 maart organiseren de Faculteit Religie en Theologie en het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie een symposium over de politiek-maatschappelijke betrokkenheid van christenen wereldwijd en christenmigranten in Nederland, met professor Philip Jenkins (University of Pennsylvania).

Zowel in Nederland als wereldwijd verandert het christendom snel. Philip Jenkins - bekend van zijn boek ‘The Next Christendom. The Coming of Global Christianity’ uit 2002 - verschuift het zwaartepunt van het christendom naar het zuidelijk halfrond. Deze veranderingen hebben ook gevolgen voor christenen in Nederland. Enerzijds vindt de ontmoeting tussen noord en zuid plaats in internationale contacten: Wat is de rol van religieuze overtuigingen, maatschappelijke context en tradities in de verschillende manieren waarop christenen wereldwijd zich verhouden tot het publieke domein? Anderzijds vindt de ontmoeting tussen noord en zuid ook plaats in binnenlandse contacten: er zijn inmiddels ongeveer een miljoen christenen met een migratieachtergrond in Nederland.

Hierover wordt op 11 maart in het bijzijn van professor Jenkins dieper in gesprek gegaan. Naast Philip Jenkins, leveren o.a. de volgende mensen een bijdrage aan het symposium:

• dr. Samuel Lee (Theoloog des Vaderlands 2020)
  • prof. Ruard Ganzevoort
  • dr. Simon Ririhena
  • drs. Godian Ejiogu
  • dr. Michael Bakker
  • dr. Klaas Bom
  • dr. Jorge Castillo Guerra

Datum: woensdag 11 maart 2020
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Symphony-gebouw te Amsterdam

Dit seminar is Engelstalig. Bestel je ticket via Evenbrite.