Opening Herman Bavinck Center for Reformed and Evangelical Theology

Waarom Bavinck booming is. Over theologie met publieke betekenis

24-05-2016 | 12:02

Op vrijdag 17 juni 2016 wordt het Herman Bavinck Center for Reformed and Evangelical Theology officieel geopend met een symposium onder begeleiding van dagvoorzitter en VU-hoogleraar Gijsbert van den Brink.

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst geeft VU-hoogleraar Kees van der Kooi de lezing Waarom Bavinck booming is. Over theologie met publieke betekenis, waarna Ilonka Terlouw, predikante in Tollebeek en bestuurslid van het Evangelisch Werkverband, een reactie geeft. Tevens vindt de presentatie plaats van de bundel Evangelicals and Sources of Theology, AmSTaR-reeks deel 6 onder redactie van VU-onderzoekers Eveline van Staalduine-Sulman, Stefan Paas en Miranda Klaver. Andries Knevel geeft tijdens het symposium een eerste reactie op deze bundel.

Datum: vrijdag 17 juni
Tijd: 13:30-16:30 uur
Locatie: filmzaal PTHU, VU-hoofdgebouw, 1e verdieping, de Boelelaan 1105, Amsterdam
Aanmelden: U bent van harte welkom! Graag aanmelden via: m.j.klaasen@student.vu.nl

Bekijk hier het volledige programma.

Herman Bavinck Center for Reformed and Evangelical Theology (HBCRET)
Het HBCRET is opgericht in november 2015 als interdisciplinair centrum binnen de Faculteit der Godgeleerdheid van de VU en richt zicht op de bestudering van de traditie waaruit de VU is voortgekomen. De namen van Abraham  Kuyper en Herman Bavinck staan voor een vorm van theologie die een kritische verbinding zoekt met de hedendaagse cultuur en een positieve bijdrage wil geven aan de plurale samenleving. Het HBCRET heeft tot doel een aandeel te hebben in onderwijs, onderzoek en geestelijke vorming in een ethos waarin geloof en reflectie samengaan en dat de uitdagingen van de eigen tijd adresseert.