Brian D.McLaren komt naar Nederland en spreekt 13 september aan de VU over natuur en spiritualiteit

Op uitnodiging van de Foundation Academy of Amsterdam spreekt Brian D. McLaren aan de vooravond van de publicatie van zijn nieuwste boek "The Galapagos Islands. A spiritual journey."

12-06-2019 | 16:45

McLaren spreekt over zijn nieuwe boek tijdens een publieksseminar over ‘Christian Faith and the Natural World’. In dit seminar zullen vraagstukken rond ecologie, evolutie en geloof centraal staan.

Na een tweetal kinderboeken te hebben geschreven en zijn laatste boek The great spiritual migration. How the world’s largest religion is seeking a better way to be Christian, zal in het najaar The Galapagos Islands. A spiritual journey van de hand van Brian D. McLaren verschijnen. Een bijzonder en persoonlijk boek waarin McLaren zijn liefde voor de natuur (in het bijzonder voor schildpadden) met zijn lezers deelt.

Ontroerende natuur
Tijdens zijn verblijf op de Galapagos Eilanden beschreef McLaren hoe de natuur hem kon ontroeren op een wijze waarop georganiseerde religie dat niet kan. In de voetstappen van Charles Darwin bestudeerde McLaren de natuur op de eilanden terwijl hij reflecteerde op zijn eigen geloof en hoe zijn geloofsleven zich ontwikkeld heeft sinds enkele jaren geleden zijn carrière als pastor eindigde.  In zijn boek toont McLaren zijn lezer de schoonheid en kwetsbaarheid van de Galapagos Eilanden en de mogelijkheid van een spirituele reis door de natuur, in de voetstappen van Charles Darwin. VU-hoogleraar Gijsbert van den Brink en VU-promovenda Eva van Urk zullen eerste reacties geven op de lezing van McLaren, waarna er ruimte is voor het gesprek met alle deelnemers.

Locatie: Kerkzaal, zestiende verdieping hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Het seminar begint om 13:30 uur en duurt tot 16:30 uur.
Kosten voor deelname zijn 12,50 euro. Bestel hier uw tickets.

13:00    Deuren
13:30    Welkom en introductie sprekers
13:35    Brian McLaren spreekt over hoe zijn reis zijn geloof beïnvloed heeft
14:20    Eva van Urk  spreekt over "Facing Extinction?! Christian Spirituality and the Human-Caused Eradication of Animal Species"
14:35    Korte Reactie van Brian McLaren
14:45    Pauze
15:15    Gijsbert van den Brink, ‘How to Take Both Darwin and Doctrine Seriously’
15:45    Reactie Brian McLaren
16:00    Conversatie met het publiek

Over de sprekers
Brian D. McLaren (1956) is een Amerikaase voorganger, auteur, activist en spreker en was jarenlang een van de leiders van de emerging kerk beweging en het post-evangelicaal gedachtengoed in Amerika. Gijsbert van den Brink is hoogleraar aan de Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit en is de auteur van En de aarde bracht voort. Christelijk geloof en evolutie (2017). Eva van Urk is promovenda aan de Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit waar zij onderzoek doet naar het theologisch concept imago Dei binnen het hedendaagse discours over het antropoceen.