Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwsbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Coronavirus: Tot 1 juni geen activiteiten op de VU-campus

01-04-20

Lees hier de laatste update van woensdag 1 april.

Hans Alma bijzonder hoogleraar Religieus Humanisme en Compassie

01-04-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 april 2020 Hans Alma benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Religieus Humanisme en Compassie aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Coronavirus: VU Amsterdam

27-03-20

Op 15 maart heeft het kabinet besloten om onder meer alle scholen, horeca en kinderdagverblijven te sluiten. Ook de Vrije Universiteit Amsterdam heeft haar deuren gesloten om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Tot het einde van het collegejaar wordt er daarom alleen online onderwijs gegeven. Ook medewerkers worden geadviseerd thuis te werken.

Judas, de grote verrader. Een middag over Judas, verraad en waarheid versus leugen

13-03-20

Op 8 april 2020 wordt door 3D in samenwerking met NEWConnective een bijzonder programma georganiseerd over ’s werelds meest bekende en beruchte verrader, Judas.

‘Visions of a better world’, Internationale Conferentie over Religie en Film in Amsterdam

05-03-20

De Faculteit der Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en The Journal of Religion and Film organiseren de internationale conferentie over religie en film editie 2020 van 10 - 12 juni in Amsterdam.

Katya Tolstaya appointed FDL professor in the field of "Theology and Religion in Post-Trauma Societies"

14-02-20

The Executive Board of the Vrije Universiteit has appointed Katya Tolstaya as Fenna Diemer-Lindeboom (FDL) professor in the field of "Theology and Religion in Post-Trauma Societies" from 1 February 2020.

Katja Tolstaja benoemd tot Fenna Diemer-Lindeboom hoogleraar op het terrein van ‘Theology and Religion in Post-Trauma Societies’

14-02-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit heeft met ingang van 1 februari 2020 Katja Tolstaja benoemd tot Fenna Diemer-Lindeboom (FDL) hoogleraar op het terrein van ‘Theology and Religion in Post-Trauma Societies’.

ETCBC werkt mee aan nieuwe Friese Bijbelvertaling

15-01-20

Het Eep Talstra Centre for Bible and Computer (ETCBC) van de Faculteit Religie en Theologie is een van partners in een onlangs gestart project om een nieuwe Friese Bijbelvertaling te maken.

Symposium ‘Water in Times of Climate Change’ verslag

20-12-19

Tijdens het watersymposium is een overeenkomst ondertekend door alle partijen.

VU-onderzoeker Rik Peels voert onderzoek naar fundamentalisme uit bij de VU-faculteiten Geesteswetenschappen en Religie en Theologie

19-12-19

De European Research Council (ERC) heeft deze zomer een onderzoeksbeurs van 1,5 miljoen toegekend aan VU-onderzoeker Rik Peels om onderzoek te doen naar fundamentalisme.

Nieuwe Theoloog des Vaderlands Samuel Lee een van de sprekers tijdens VU-Lichtjesfeest

12-12-19

Tijdens het eerste Vrije Lichtjesfeest aanstaande maandag 16 december is de nieuwe Theoloog des Vaderlands Samuel Lee een van de sprekers.

VU-hoogleraar Wido van Peursen start crowdfunding actie voor digitaal onderwijs in Ethiopië

10-12-19

Toen hij 50 jaar werd startte VU-hoogleraar Wido van Peursen een doneeractie voor digitaal onderwijs in Ethiopië.

VU-hoogleraar Peter-Ben Smit presenteert nieuw boek "Verdiep je in het Kerstverhaal"

22-11-19

Lezing en concert in de Oud-Katholieke kerk Amsterdam op dinsdagavond 26 november

FRT-scriptiewinnaars Ozlem Ezer en Babette Anouk Maman genomineerd voor VU-scriptieprijs

19-11-19

Het faculteitsbestuur heeft hen nu voorgedragen voor de VU-scriptieprijs 2018-2019.

Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands

16-11-19

Samuel Lee is de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Hij volgt Stefan Paas op die het afgelopen jaar deze eretitel droeg. Het is de eerste keer dat een theoloog met een migratie-achtergrond deze rol vervult.