Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Religie en Theologie bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

Ontsnap jij uit de Library Escape Room?

01-08-18

Ben je eerstejaars bachelorstudent VU? Vorm een team met vijf andere eerstejaars, schrijf je in voor 22, 27 of 28 augustus en bewijs dat je het kunt. Het snelste team wint een prijs.

VU-onderzoeker Pieter Coppens krijgt Veni-beurs van 250 duizend euro

16-07-18

Pieter Coppens krijgt de Veni voor zijn onderzoek getiteld: De wortels van salafistische koranuitleg: het korancommentaar van al-Qasimi.

Interreligieuze conferentie over HIV & AIDS: Bruggen bouwen vanuit religie

12-07-18

Geloofsgemeenschappen kunnen een belangrijke rol spelen bij de strijd tegen HIV en AIDS. Ze zijn als geen ander in staat om grote groepen mensen te bereiken, vooral in risicogebieden, en ze hebben een grote geloofwaardigheid.

180705 Maak met Advalvas kans op een ontmoeting met de Dalai Lama

05-07-18

Advalvas mag van de faculteit Religie en Theologie vijf VU-studenten blij maken met een zaterdagochtend in de nabijheid van de Tibetaanse geestelijke leider, tevens een icoon in de populaire cultuur.

Succesvolle conferentie over de Goelag erfenis in Amsterdam

05-07-18

Op 8 en 9 juni hield het Institute for the Academic Study of Eastern Christianity (INaSEC) de internationale conferentie “Gulag Legacy: History, Memory and the Sacred in Post-Soviet Russia” in de Hermitage Amsterdam.

Compassieprijs 2018

05-07-18

Gezocht: religieus geïnspireerde initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het tegengaan van discriminatie en polarisatie in de Nederlandse samenleving

Buluitreiking postacademische Islamitische Ambtsopleiding

21-06-18

Op vrijdag 1 juni organiseerde het Centrum voor Islamitische Theologie (CIT) een gezamenlijke Ramadan-iftar op de Vrije Universiteit Amsterdam

Tjitze Baarda Memorial Lecture gegeven door prof. Ulrich Schmid

18-06-18

Op vrijdag 15 juni 2018 hield prof. Ulrich Schmid (Wuppertal-Bethel en INTF, Münster) de eerste Tjitze Baarda Memorial Lecture aan de Vrije Universiteit.

Nieuwe naam Faculteit der Godgeleerdheid: Religie en Theologie

12-06-18

Religion and Ecology conference with the Ecumenical Patriarch

08-06-18

. The conference took place on the Greek Islands of Spetses and Hydra

VU en UvA organiseren stadswandeling langs heilige plekken in Amsterdam

07-06-18

Deze wandeling in het weekend van 23 juni 2018 is onderdeel van het Urban Religion programma van het WeMakeThe.City festival

Nederland volgens Manuela Kalsky

22-05-18

Fragment uit 'Waartoe is Nederland op Aarde?' samengesteld door Gabriël van den Brink

Theologische faculteit in de top vijf van de QS World University Rankings

07-03-18

De faculteit stijgt twee plaatsen in de QS Ranking ten opzichte van vorig jaar.

Beurzen beschikbaar voor "2e Master" studenten

21-02-18

Ook dit jaar zijn er beurzen beschikbaar voor studenten die hun tweede master willen volgen aan de Faculteit der Godgeleerdheid.

COLOURBOMB: expositie en symposium over het fenomeen kleur

22-01-18

Van 17 februari - 1 mei 2018 vertonen vijf kunstenaars op uitnodiging van de VU hun werk in de expositieruimte van de VU rondom de Aula, eerste verdieping, VU-Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.