Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Religie en Theologie bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

Een middag over engaged and public scholarship met professor Anthea Butler

07-12-18

Donderdagmiddag 13 december nodigt professor Anthea Butler VU-studenten uit voor een gesprek over engaged and public scholarship in het nieuwe 3D-centrum voor Dialoog, Diversiteit en Debat aan de VU. Momenteel is Butler tijdelijk werkzaam aan de VU als scholar in residence.

Vreemdelingen, bijwoners, thuiskomers: over gastvrijheid

03-12-18

Studiemiddag van het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism, in samenwerking met de Waalse Kerk Amsterdam, de Doopsgezinde Historische kring en de VU-vereniging.

Vrijheid van religie internationaal onder druk

03-12-18

VU organiseert internationale conferentie over relevantie van de vrijheid van denken, geweten en religie

Compassieprijs 2018 naar Leidse docent Karim Amghar

29-11-18

De Compassieprijs 2018 is toegekend aan de Leidse docent Karim Amghar. Hij ontving de prijs tijdens het symposium ‘Verschillend, en dan?’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het aanwezige publiek mocht kiezen uit drie initiatieven die door een jury waren geselecteerd. De prijs is uitgereikt door de Britse schrijfster en VU-eredoctor Karen Armstrong.

Uitgebreid interview met VU-hoogleraar Bert Jan Lietaert Peerbolte op Radio 5 over de Bijbel

28-11-18

Alle Bijbelse geschriften zijn literatuur

Academische Lezing Catherine Chalier: The Asymmetry of Love

21-11-18

6 december organiseert Chris Doude van Troostwijk, visiting professor Vrijzinnige Theologie een academische lezing aan de faculteit Theologie en Godgeleerdheid.

Duurzame ontwikkeling kan niet zonder aandacht voor religie

16-11-18

VU start bijzondere leerstoel samen met ICCO en ACT Alliance

VU-onderzoeker Joantine Berghuijs publiceert nieuwe boek: 'Meervoudig Religieus'

12-11-18

Spirituele openheid en creativiteit onder Nederlanders.

VU-alumna Wilma Blaak blogt over haar reis in Israël

12-11-18

Wilma Blaak verblijft van 31 oktober tot 24 november in Israël. Haar reis is een vervolg op een verblijf van 5 weken in Israël in 2015.

Nederlandse religieuze leiders vragen Rutte om actie burgeroorlog Jemen

02-11-18

Ook VU-wetenschappers verbonden aan de faculteit Religie en Theologie ondertekende de brandbrief aan premier Rutte

Symposium leiderschap en Martin Luther King

02-11-18

Vijftig jaar na de moord op Martin Luther King organiseren de Unie en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een symposium over leiderschap in het licht van het leven van de beroemde activist en baptistenvoorganger.

Leidse verklaring: oproep respectvolle dialoog geloof en wetenschap

01-11-18

Tijdens een vijfdaagse conferentie in het Lorentz Centrum in Leiden ondertekenden wetenschappers een verklaring over de relatie tussen evolutie en religie.

Henk van den Belt benoemd als hoogleraar systematische theologie

31-10-18

Henk van den Belt is per 1 januari 2019 benoemd op de leerstoel systematische theologie

Stefan Paas verkozen tot Theoloog des Vaderlands

27-10-18

Hoogleraar missiologie en interculturele theologie Stefan Paas is tijdens de Nacht van de Theologie verkozen tot de nieuwe Theoloog des Vaderlands.