Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwswbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

VU-hoogleraar Peter-Ben Smit presenteert nieuw boek "Verdiep je in het Kerstverhaal"

22-11-19

Lezing en concert in de Oud-Katholieke kerk Amsterdam op dinsdagavond 26 november

FRT-scriptiewinnaars Ozlem Ezer en Babette Anouk Maman genomineerd voor VU-scriptieprijs

19-11-19

Het faculteitsbestuur heeft hen nu voorgedragen voor de VU-scriptieprijs 2018-2019.

Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands

16-11-19

Samuel Lee is de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Hij volgt Stefan Paas op die het afgelopen jaar deze eretitel droeg. Het is de eerste keer dat een theoloog met een migratie-achtergrond deze rol vervult.

Succesvolle zoektocht naar de waarde van voedsel

11-11-19

Op 5 november was het seminar ’Nurture and Culture. In Search of the Value of Food and Meals’.

VU-student Daan Savert (research master) genomineerd voor Jonge Theoloog des Vaderlands 2019

04-11-19

Zes jonge theologen van zes verschillende onderwijsinstellingen strijden dit jaar om de prijs voor de Jonge Theoloog des Vaderlands.

Hoe we dingen doen tot waarom we bestaan: Integratieve spiritualiteit in de vierde Industriële Revolutie

24-10-19

Oratie van VU-hoogleraar Sharda Nandram op 21 november 2019 in de aula van de Vrije Universiteit Amsterdam

Masterscriptie van VU-alumna Caroline Straathof wordt pilot voor burgemeesters in Nederland

16-10-19

Een lichte vorm van georganiseerde nazorg is nodig voor burgemeesters na een ramp, crisis of drama in hun gemeente

Symposium: Water in times of climate change. A values-driven dialogue

08-10-19

Amsterdam, 6-7 November 2019. Met 'Groene' Patriach Bartholomeus, CEO Pieter van Oord, Kardinaal Turkson, VU-hoogleraar Jeroen Aerts en Dr. Lyad Abumoghli (VN)

[04-10-2019] Paul Tillich on Religion and Culture

04-10-19

Paul Tillich is one of the most important theologian/philosopher of the 20th century. His way to relate relation to culture will be discussed at this conference.

Bridging Gaps 2019 van start

25-09-19

Veertien studenten zijn in september begonnen aan het Bridging Gaps programma, dat verbonden is aan het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie (FRT VU/PThU). De studenten komen uit verschillende christelijke tradities – van pinkster tot Grieks-katholiek tot gereformeerd – en uit verschillende landen, namelijk uit Nigeria, Egypte, Malawi, Zuid-Afrika, Brazilië, Ecuador, Indonesië, Myanmar, India, Pakistan en Oekraïne.

EARS Conference: Judeo-Christianity and Islam. Contested narratives

19-09-19

Op 17 en 18 oktober 2019 organiseert EARS (European Academy for Religion and Society) een internationale conferentie over het thema joods-christelijke cultuur en de islam.

VU-hoogleraar Hanneke Schaap-Jonker spreekt vrijdag 27 september op het International Mental Health Festival in Amsterdam

19-09-19

De rol van Zingeving in de Geestelijke Gezondheidszorg

VU-hoogleraar Azza Karam benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van Religions for Peace

06-09-19

Op de 10e World Assembly of Religions for Peace (RfP) in Lindau, Duitsland, werd VU-hoogleraar Azza Karam (Religie en Duurzaamheid) benoemd als nieuwe secretaris-generaal, als opvolger van Dr. William Vendley. Religions for Peace, opgericht in 1961, is 's werelds grootste en meest representatieve multireligieuze coalitie die zich inzet voor het bevorderen van vrede.

Wij zijn de baas

03-09-19

Terugblik Opening Academisch Jaar 2 september 2019

Nelly van Doorn bijzonder hoogleraar Vrijheid van religie of levensovertuiging

07-08-19

Nelly van Doorn is benoemd tot bijzonder hoogleraar Vrijheid van religie of levensovertuiging aan de faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) na vele jaren de bijzondere leerstoel voor Moslim-Christelijke Betrekkingen te hebben bekleed.