Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de persmonitor geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. Daar zit elke week wel een aantal wetenschappers van de faculteit Godgeleerdheid bij. Schrijf je hier in voor de persmonitor.

Speciale editie TussenRuimte door MA-studenten Annemarie Foppen en Ruben van den Belt

13-07-17

Religieus leiderschap in het publieke domein

Karen Armstrong wordt eredoctor aan de VU

04-07-17

Compassie. Daar draait het om in het werk van de Britse letterkundige en religiewetenschapper Karen Armstrong. Ze benadrukt die gemeenschappelijke kern in religieuze tradities en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het gesprek over de positie van verschillende religies in de samenleving.

Volg de master Theology and Religious Studies: Media voordelig met de ‘Ted Neeley Scholarship’

15-06-17

Ben jij een Master student die graag een tweede master wil volgen maar kun je dat niet betalen? Meld je dan aan voor de Ted Neeley Scholarship en maak kans op een forse financiële bijdrage voor een tweede master Media binnen de richting Theology and Religious Studies bij de faculteit Godgeleerdheid.

Call for Papers for The Future of Pentecostalism Conference 2018

08-06-17

Call for Papers for the GloPent Conference 2018 to be held on February 9 and 10 at the Vrije Universiteit Amsterdam

The VU Fellowship in Ethics of the Anthropocene: Religion, Ethics, and Environmental Change

08-06-17

In 2018 a senior scholar will be selected for the Fellowship in Ethics of the Anthropocene. Applications should be submitted by July 15th 2017.

Doude van Troostwijk visiting professor Vrijzinnige Theologie van het Doopsgezind Seminarium

07-06-17

Chris Doude van Troostwijk wordt de nieuwe visiting professor Vrijzinnige Theologie van het Doopsgezind Seminarium. De filosoof is daarmee de opvolger van hoogleraar Erik Borgman, die sinds september 2015 de wisselleerstoel bekleedt. Doude van Troostwijk - hoogleraar godsdienstfilosofie aan de Luxembourg School of Religion & Society - zal de komende twee jaar onder de titel Solidaire onwetendheid trachten om een filosofische onderbouwing te geven aan vrijzinnigheid in het algemeen en vrijzinnig geloven in het bijzonder.

Genderdenken van de 21 eeuw voor het eerst toegepast in Bijbelonderzoek

23-05-17

VU-theoloog Peter-Ben Smit publiceert eerste onderzoeksoverzicht van ‘mannelijkheid’ in de Bijbel

MiX Flexibel geloven. Eenmalige glossy onder redactie van VU-hoogleraren Manuela Kalsky & André van der Braak

18-05-17

Voor iedereen die geïnteresseerd is in eigentijdse vormen van zingeving, voorbij traditionele grenzen

Conferentie Mastermind - Mastertoelating in internationale context

17-05-17

Van 5 t/m 7 juli 2017 vindt op de VU de internationale slotconferentie van het Mastermind Europe project plaats. In het project is een toolkit ontwikkeld en getest om masteropleidingen te helpen hun toelating meer toe te snijden op de diverse en internationale classroom die ze zoeken.

Vacature: student-assessor faculteitsbestuur Faculteit der Godgeleerdheid

12-05-17

Leo Polak Scriptieprijs 2017

11-05-17

Elk jaar stelt de Stichting Leo Polak twee prijzen beschikbaar ter bekroning van een masterscriptie over een onderwerp op het terrein van persoonlijke zingeving en/of humanisering van de samenleving.

Career Event Humanities, Theology & PThU

04-05-17

Woensdag 10 mei 2017 organiseren de studieverenigingen en studentenraden van de faculteiten der geesteswetenschappen en der godgeleerdheid en de PThU een Career Event voor alle studenten.

Het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism zal in mei twee fellows verwelkomen.

25-04-17

Dit jaar zullen verschillende fellows Amsterdam aan doen. Deze fellowships worden mede mogelijk gemaakt door de VU-Vereniging en door de Coornhert-Stichting.

Scriptorium dagen in mei

25-04-17

In mei worden er voor GGL studenten weer de Scriptorium dagen georganiseerd door het zgn. Scriptorium Collectief, een samenwerkingsverband van onderzoekers, ambachtsmeesters, conservators.

Hechte banden tussen Religiewetenschappen VU en de University of Ghana

18-04-17