Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwswbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Masterscriptie van VU-alumna Caroline Straathof wordt pilot voor burgemeesters in Nederland

16-10-19

Een lichte vorm van georganiseerde nazorg is nodig voor burgemeesters na een ramp, crisis of drama in hun gemeente

Symposium: Water in times of climate change. A values-driven dialogue

08-10-19

Amsterdam, 6-7 November 2019. Met 'Groene' Patriach Bartholomeus, CEO Pieter van Oord, Kardinaal Turkson, VU-hoogleraar Jeroen Aerts en Dr. Lyad Abumoghli (VN)

[04-10-2019] Paul Tillich on Religion and Culture

04-10-19

Paul Tillich is one of the most important theologian/philosopher of the 20th century. His way to relate relation to culture will be discussed at this conference.

Bridging Gaps 2019 van start

25-09-19

Veertien studenten zijn in september begonnen aan het Bridging Gaps programma, dat verbonden is aan het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie (FRT VU/PThU). De studenten komen uit verschillende christelijke tradities – van pinkster tot Grieks-katholiek tot gereformeerd – en uit verschillende landen, namelijk uit Nigeria, Egypte, Malawi, Zuid-Afrika, Brazilië, Ecuador, Indonesië, Myanmar, India, Pakistan en Oekraïne.

EARS Conference: Judeo-Christianity and Islam. Contested narratives

19-09-19

Op 17 en 18 oktober 2019 organiseert EARS (European Academy for Religion and Society) een internationale conferentie over het thema joods-christelijke cultuur en de islam.

VU-hoogleraar Hanneke Schaap-Jonker spreekt vrijdag 27 september op het International Mental Health Festival in Amsterdam

19-09-19

De rol van Zingeving in de Geestelijke Gezondheidszorg

VU-hoogleraar Azza Karam benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van Religions for Peace

06-09-19

Op de 10e World Assembly of Religions for Peace (RfP) in Lindau, Duitsland, werd VU-hoogleraar Azza Karam (Religie en Duurzaamheid) benoemd als nieuwe secretaris-generaal, als opvolger van Dr. William Vendley. Religions for Peace, opgericht in 1961, is 's werelds grootste en meest representatieve multireligieuze coalitie die zich inzet voor het bevorderen van vrede.

Wij zijn de baas

03-09-19

Terugblik Opening Academisch Jaar 2 september 2019

Nelly van Doorn bijzonder hoogleraar Vrijheid van religie of levensovertuiging

07-08-19

Nelly van Doorn is benoemd tot bijzonder hoogleraar Vrijheid van religie of levensovertuiging aan de faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) na vele jaren de bijzondere leerstoel voor Moslim-Christelijke Betrekkingen te hebben bekleed.

Zomertentoonstelling over de Biblebelt

08-07-19

In Museum Catharijneconvent in Utrecht is van 7 juli t/m 22 september 2019 een tentoonstelling te zien over de Nederlandse Biblebelt, een gebied waar veel reformatorische christenen wonen.

Sharda Nandram hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU

08-07-19

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft Sharda Nandram (universitair hoofddocent aan Nyenrode Business Universiteit) per 1 mei 2019 benoemd tot (deeltijds) hoogleraar Hindoe-Spiritualiteit en Samenleving aan de Faculteit Religie en Theologie.

FSR Docentprijs 2019

08-07-19

De Facultaire Studentenraad wees vorige week Yaser Ellethy aan als winnaar van de facultaire docentprijs.

Groot onderzoek naar profetie en profetische praktijken in Christelijk Nederland

24-06-19

De Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) start in samenwerking met de Universiteit van Tilburg ‘Profetie in Nederland’, een groot onderzoek naar de betekenis van profetie voor Christenen in Nederland.

2e Mennonite Peacebuilding Conferentie en Festival

21-06-19

Nederland is gastland voor dit evenement dat van 27 tot en met 30 juni plaatsvindt in Hotel & Congrescentrum Mennorode in Elspeet.

Bijbel en ‘beperking’. Contextuele en missiologische perspectieven

21-06-19

Nieuwe publicatie van Nederlandse Zendingsraad, Kerk in Actie en het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie (PThU/VU)