Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwswbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Groot onderzoek naar profetie en profetische praktijken in Christelijk Nederland

24-06-19

De Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) start in samenwerking met de Universiteit van Tilburg ‘Profetie in Nederland’, een groot onderzoek naar de betekenis van profetie voor Christenen in Nederland.

2e Mennonite Peacebuilding Conferentie en Festival

21-06-19

Nederland is gastland voor dit evenement dat van 27 tot en met 30 juni plaatsvindt in Hotel & Congrescentrum Mennorode in Elspeet.

Bijbel en ‘beperking’. Contextuele en missiologische perspectieven

21-06-19

Nieuwe publicatie van Nederlandse Zendingsraad, Kerk in Actie en het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie (PThU/VU)

Tjitze Baarda Memorial Lecture - Vrijdag 28 juni 2019

20-06-19

Hoogleraar AnneMarie Luijendijk over Materiële filologie en de onverwachte toepassingen van Papyrus manuscripten

Fusieproces Protestantse Kerk gedeeltelijk geslaagd: jongeren haken af

17-06-19

De fusie tussen de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in Nederland tot de huidige Protestantse Kerk duurde meer dan 40 jaar, omdat een transparante verandervisie uitbleef.

Brian D. McLaren op vrijdag 13 september naar de VU

12-06-19

Op uitnodiging van de Foundation Academy of Amsterdam verzorgt McLaren een publieksseminar op de Vrije Universiteit op vrijdag 13 september.

In memoriam prof. dr. K.A. Deurloo

05-06-19

Op zaterdag 1 juni jl. overleed prof. dr. Karel Adriaan Deurloo, van 2003-2006 bijzonder hoogleraar aan onze faculteit.

Uit de Qumrangrotten nu op internet - de open science-publicatie van de Dode Zeerollen

29-05-19

De Dode Zeerollen, vanaf 1947 gevonden in de Qumrangrotten in de Judese Woestijn nabij de Dode Zee, zijn nu voor het eerst in open science-vorm op internet gepubliceerd.

Religie-experts: “Samenwerking rondom religie noodzakelijk voor internationale samenwerking en effectief buitenlandbeleid”

29-05-19

Circa 90 experts op het gebied van religie, vrede en recht kwamen 27 mei bijeen in het COMM museum in Den Haag.

China en de mensenrechten

27-05-19

Amnesty International NL directeur Eduard Nazarski in debat met Tom Zwart, directeur van het VU Cross-cultural Human Rights Centre over 'De mogelijke gevolgen van China's toenemende invloed op het gebied van de internationale mensenrechten'.

Herdenken, vieren en opvoeden: blijven geloven dat het kan

10-05-19

Essay van universitair hoofddocent Gerdien Bertram-Troost (Levensbeschouwelijke vorming) in het Friesch Dagblad

Cursus Religie en Wetenschap start 5 juni a.s.

07-05-19

Nog een paar plekken beschikbaar!

VU onder VUur?

06-05-19

Over de politisering van de wetenschap.

Emoena - Leiderschap in een multireligieuze context: inschrijving nu geopend

03-05-19

Een nieuw en uniek 18-daags leiderschapsprogramma voor religieuze voorgangers

VU-hoogleraar Fred van Lieburg presenteert boek over de Dordtse Synode 1618-1619