Debat Godsargument Emanuel Rutten

Theologie en wijsbegeerte

Congres / Symposium

Touch of God

Het vermeende ‘godsbewijs’ van Emanuel Rutten (promovendus aan de VU) heeft veel bekendheid gekregen in de media. Studievereniging Icarus organiseerd deze middag waarbij er uitgebreid in gegaan op zijn argumentatie.

Emanuel Rutten zal zijn bewijs toelichten. Namens de faculteit Wijsbegeerte zal dr. L. Decock een eerste reactie geven. Dr. M. Wisse zal dit namens Godgeleerdheid doen. Daarnaast zal prof. dr. D.M. Grube van de Universiteit van Utrecht (Philosophy of Religion) een reactie geven op het argument.

Er zal volop ruimte zijn voor discussie; we hopen dat studenten en docenten deze mogelijkheid volop zullen benutten. Decaan prof. dr. R. van Woudenberg zal het debat leiden.

Ter voorbereiding vindt u op prosblogion.ektopos.com vindt u meer informatie en objecties tegen het argument.