VU-hoogleraar Joke van Saane wordt rector-magnificus Universiteit voor Humanistiek

De Universtiteit voor Humanistiek (UvH) heeft hoogleraar Joke van Saane, momenteel portefeuillehouder onderwijs aan onze faculteit, per i juli 2019 benoemd tot rector magnificus.

15-04-2019 | 14:53

Het faculteitsbestuur feliciteert Joke van harte met deze prachtige stap in haar academische loopbaan. Joke heeft 25 jaar in allerlei rollen meegebouwd aan onze faculteit en zeker in de laatste jaren een geweldige rol gespeeld in de verbetering van de kwaliteit en kracht van onze opleidingen.

190415 Joke van Saane Text

Van Saane: “Voor mij is dit een enorme kans om mijn ambitie te volgen en als rector mijn ervaring en kwaliteiten in te zetten voor een zelfstandige universiteit. Ik ben de VU dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik de afgelopen 25 jaar heb gehad. Met mijn beste krachten heb ik de faculteit en de universiteit gediend, in verschillende functies. De faculteit zal ik missen, met al haar diversiteit en ontwikkelingen. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van de faculteit. In de afgelopen periode is de bestendigheid en duurzaamheid van de faculteit als onafhankelijk, zelfstandig, relevant en hoogwaardig onderdeel van de VU verstevigd. Met trots ben ik altijd lid geweest van de VU-gemeenschap, de waarden van de VU zal ik altijd met mij mee blijven dragen.”

VU-hoogleraar en decaan Ruard Ganzevoort noemt het vertrek van Joke van Saane “een aderlating, maar haar benoeming bij de UvH laat ook zien hoe talent bij ons tot ontwikkeling komt. We feliciteren de Universiteit voor Humanistiek met deze mooie benoeming en zien ernaar uit om de goede samenwerking voort te zetten.”