FSR Docentprijs 2019

De Facultaire Studentenraad wees vorige week Yaser Ellethy aan als winnaar van de facultaire docentprijs.

08-07-2019 | 10:05

Ellethy was blij met de prijs; “Dank voor deze eervolle erkenning. Ik had de eer om in verschillende universiteiten, landen, en aan studenten met verschillende achtergronden in verschillende talen les te mogen geven. Ik heb veel geleerd van de onderwijsrelatie met de studenten die ik tot nu toe heb onderwezen.

“Er wordt gezegd: een intellectueel zegt iets simpels op een moeilijke manier. Ik denk echter dat een docent iemand is die moeilijke zaken op een simpele manier kan overdragen aan zijn studenten. Ik heb ook geleerd om alles wat ik niet leuk vond aan mijn leraren, zo veel mogelijk te vermijden bij mijn studenten. Ik wil alle studenten bedanken voor deze eervolle prijs. Mijn dank ook aan mijn collega’s die mij altijd inspireren met zoveel creatieve onderwijsideeën. Ik hoop nog vele jaren het niveau van deze prijs vast te houden", aldus Ellethy.

Yaser Ellethy is hoofddocent en directeur van het Centrum voor Islamitische Theologie (CIT) aan de Faculteit Religie en Theologie. Hij is tweemaal gepromoveerd; in de islamitische theologie en de filologie. Hij heeft aan verschillende universiteiten in Egypte en Griekenland gedoceerd. Hij heeft artikelen en boeken gepubliceerd in het Engels, Nederlands, Grieks, Frans en Arabisch. Zijn meest recente boek is: Islam, Context, Pluralisme en Democratie: Klassieke en Moderne Interpretaties, New York en Londen: Routledge, 2017 (rev. editie).

190708 - Ellethy_555x222px