Prof. Bee Scherer benoemd tot hoogleraar Buddhist Studies

Op 1 december begint professor Bee Scherer als hoogleraar Buddhist Studies aan de Faculteit Religie en Theologie, in het kader van de ambtsopleiding voor Boeddhistische geestelijke verzorging.

18-11-2020 | 9:30

201118 Prof. Bee Scherer - PortretScherer is een internationaal gewaardeerd wetenschapper met een brede expertise op het terrein van het Boeddhisme. Daarnaast is Scherer zelf actief als leraar in het Tibetaans Boeddhisme.

Scherer’s publicaties bestrijken een breed veld: van klassieke filologische studies tot bijdragen over Buddhist queer theory. Scherer studeerde in Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten en promoveerde in Groningen in 2002. Tot voor kort was Scherer Hoogleraar Religious Studies and Gender Studies bij Canterbury Christ Church University (UK) en directeur van het interdisciplinair Social Justice instituut INCISE.

Engaged scholarship
Decaan Ruard Ganzevoort is trots op de benoeming: “Scherer is een schoolvoorbeeld van ‘engaged scholarship’: grondige wetenschappelijke studie verbonden met persoonlijke betrokkenheid en maatschappelijke impact.”

Scherer: "Ik ben blij me aan te sluiten bij de levendige en diverse VU-gemeenschap. Ik kijk er erg naar uit om mee vorm te geven aan de Buddhist Studies en het programma Boeddhistische Geestelijke Verzorging, samen met mijn collega's van de Faculteit Religie en Theologie en in nauwe samenwerking met de Boeddhistische gemeenschappen in Nederland.”