FRT-hoogleraren maken podcast 'Vrouwen, Religie en Wetenschap'

In een podcast met Lenneke Post spreken Hans Alma, Sharda Nadram en Miranda Klaver over religie, wetenschap en hun vrouw-zijn.

03-02-2021 | 12:50

Er zijn de afgelopen periode verschillende vrouwelijke hoogleraren benoemd aan de faculteit Religie en Theologie van de VU Amsterdam. In de podcast ‘Vrouwen, Religie en Wetenschap’ schuiven we aan de virtuele tafel met drie van hen: Hans Alma, hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving; Sharda Nadram, hoogleraar Hindoe-Spiritualiteit en Samenleving; en Miranda Klaver, hoogleraar Antropologie van religie, met speciale aandacht voor charismatisch christendom.

Alumna en promovenda Lenneke Post spreekt met hen over wie ze zijn; hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn; wat ze door willen geven; en welke rol hun vrouw-zijn hierin speelt. Zo is er aandacht voor het beeld dat deze hoogleraren willen uitdragen, en hoe is het om vrouw te zijn op het snijvlak van religie en wetenschap.

Benieuwd naar de antwoorden? Beluister de podcast.

Deze podcast is tot stand gekomen in samenwerking met alumnirelaties.

210203 Podcast vrouwen, religie en wetenschap