Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwsbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Coronavirus: Stapsgewijs terug naar de campus

07-07-20

Laatste wijziging op dinsdag 7 juli: update over het onderwijs van de VU tot eind 2020.

“Repertoires of Resilience”: over veerkracht van een faculteit ten tijde van Corona

29-05-20

Afgelopen 20 mei vond de eerste online facultaire ZOOM-conferentie “Repertoires of Resilience” plaats.

'Leiderschap en zingeving in crisistijd': een driedelige online mini-training

28-05-20

Een training over de existentiële uitdagingen voor een leider tijdens een crisis als de coronacrisis.

Roman over 14 miljard oude kosmos: ‘OER. Het grote verhaal van nul tot nu’

28-05-20

VU-hoogleraar Gijsbert van den Brink publiceert met moleculair biofysicus Cees Dekker (TU delft) en schrijfster Corien Oranje een roman over de geschiedenis van de kosmos.

VU start onderzoek naar omgaan met emoties, religie en mentaal welbevinden in de coronacrisis

25-05-20

Vanaf 23 mei start de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) het onderzoek ‘Zelfcompassie in tijden van het Coronavirus: een studie naar omgaan met emoties, religie en mentaal welbevinden’.

VU-theoloog Srdjan Sremac publiceert nieuw boek Lived Religion, Conversion and Recovery: Negotiating of Self, the Social, and the Sacred

01-05-20

Een beter begrip van het onderhandelen over jezelf, het sociale en het heilige.

Herdenken aan de VU: over de stilte en het vertellen

23-04-20

Op 4 mei slaan VUvereniging en het VU debat- en gesprekscentrum 3D de handen online ineen voor een bijzonder programma met als thema Herdenken.

1,2 miljoen euro voor onderzoek naar vooruitgang van de wetenschap op de universiteit

08-04-20

Een groep filosofen van de Vrije Universiteit te Amsterdam (VU) krijgt 1,2 miljoen euro om onderzoek te doen naar vooruitgang van de wetenschap op de universiteit.

Hans Alma bijzonder hoogleraar Religieus Humanisme en Compassie

01-04-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 april 2020 Hans Alma benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Religieus Humanisme en Compassie aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Coronavirus: VU Amsterdam

27-03-20

Ga voor de laatste updates naar vu.nl/coronavirus.

Judas, de grote verrader. Een middag over Judas, verraad en waarheid versus leugen

13-03-20

Op 8 april 2020 wordt door 3D in samenwerking met NEWConnective een bijzonder programma georganiseerd over ’s werelds meest bekende en beruchte verrader, Judas.

‘Visions of a better world’, Internationale Conferentie over Religie en Film in Amsterdam

05-03-20

De Faculteit der Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en The Journal of Religion and Film organiseren de internationale conferentie over religie en film editie 2020 van 10 - 12 juni in Amsterdam.

Katya Tolstaya appointed FDL professor in the field of "Theology and Religion in Post-Trauma Societies"

14-02-20

The Executive Board of the Vrije Universiteit has appointed Katya Tolstaya as Fenna Diemer-Lindeboom (FDL) professor in the field of "Theology and Religion in Post-Trauma Societies" from 1 February 2020.

Katja Tolstaja benoemd tot Fenna Diemer-Lindeboom hoogleraar op het terrein van ‘Theology and Religion in Post-Trauma Societies’

14-02-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit heeft met ingang van 1 februari 2020 Katja Tolstaja benoemd tot Fenna Diemer-Lindeboom (FDL) hoogleraar op het terrein van ‘Theology and Religion in Post-Trauma Societies’.

ETCBC werkt mee aan nieuwe Friese Bijbelvertaling

15-01-20

Het Eep Talstra Centre for Bible and Computer (ETCBC) van de Faculteit Religie en Theologie is een van partners in een onlangs gestart project om een nieuwe Friese Bijbelvertaling te maken.