Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwswbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

De oude kunst van Hebreeuwse Kalligrafie: aspecten van de hedendaagse productie van Torahrollen

26-02-19

Op maandag 18 februari vond - in het voetspoor van een eerdere sessie aan de VU - een zeer geslaagde Scriptoriumsessie plaats, van de Oude Testament-onderzoeksgroep (o.l.v. Prof. Wido van Peursen) met de Askenasische sofer Shimon Koppenhol.

Nieuw Cursusaanbod Faculteit Religie en Theologie

22-02-19

Niemand is ooit uitgeleerd. Daarom biedt de Faculteit Religie en Theologie een divers aanbod aan cursussen, trainingen en consultatie aan.

Symposium Godvergeten: waardevol leven met dementie

22-02-19

Op vrijdag 22 maart wordt het symposium ‘Godvergeten: waardevol leven met dementie’ georganiseerd, in samenwerking met FRT VU alumnus en dementie-dominee Tim van Iersel en uitgeverij Boekencentrum.

Religie voor Dummies

22-02-19

Faculteit Religie en Theologie pakt religieuze ongeletterdheid aan met cursus ‘Religie voor Dummies’.

Lezing Meesterwerk De Nieuwe Kerk

22-02-19

Op 6 april verzorgt Matthias Smalbrugge de meesterwerk-lezing in het koor van De Nieuwe Kerk, naast het indrukwekkende schilderij de Heilige Michael van de Italiaanse schilder Luca Giordano.

Een archeologisch kijk op het boekbinden van religieuze boeken

20-02-19

Vrijdag 15 februari gaf handboekbinder Herre de Vries (van Restoratie Nijhoff-Asser) in een Scriptoriumsessie een korte lezing aan de NT onderzoeksgroep van de VU (o.l.v. Prof. Bert Jan Lietaert Peerbolte).

No Longer Strangers?

06-02-19

Oud-student van de Faculteit Religie en Theologie publiceert over zijn ervaring als vluchteling in Nederland

VU-hoogleraar Christa Anbeek wint publieksprijs voor het beste spirituele boek 2019 met haar boek ‘Voor Joseph en zijn broer’

05-02-19

Het is voor het eerst dat de prijs naar een theoloog gaat.

Faculteit Religie en Theologie moet bijsturen om te kunnen groeien

31-01-19

Het onderzoek van de faculteit hoort bij de wereldtop, maar er zijn beperkingen voor verdere groei.

In Vrijheid Verbonden 2019

28-01-19

Maandag 21 januari kwamen religieuze en levensbeschouwelijke leiders in Tivoli bijeen om te spreken en denken over de kloof tussen religie, levensbeschouwing en samenleving. Het event werd georganiseerd door In Vrijheid Verbonden (IVV*) en gemeente Utrecht.

VU-hoogleraar Christa Anbeek genomineerd voor prijs Beste Spirituele Boek

18-01-19

Christa Anbeek is met haar boek Voor Joseph en zijn broer genomineerd voor de prijs van het Beste Spirituele Boek 2018.

Onderzoek Faculteit Religie en Theologie VU wereldtop

18-01-19

Een onafhankelijke commissie van prominente internationale onderzoekers beoordeelt de kwaliteit van het onderzoek van de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) als wereldtop.

Uitspraken Piet de Vries in AD

08-01-19

VU-docent Piet de Vries neemt afstand van de vergelijking van gender ideologie met de nazi-ideologie.

Een inclusieve faculteit

08-01-19

De Nederlandse vertaling van de verklaring die conservatieve evangelicals in 2017 in Nashville ondertekenden heeft de afgelopen dagen voor veel commotie gezorgd.

De synode draait door: televisie, talkshow en tentoonstelling

21-12-18

Drie activiteiten rondom de herdenking van de Synode van Dordrecht (1618-1619).